Първоначално публикувано от Yavor
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно покупка на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеНе, но детска количка, триколка или други детски превозни средства ужасно трудно се превозват с това комби.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениеЗатова са го нарекли Sport WagonFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеДа,ама реално вагона липсва в случая,и това си датира още от времето на 156,не може вагона да има по малък обем на багажника от седана,естествено до кората нали,ама все пак
За 159 е малко по-бедна информация, доколкото намерих от кой знае колко достоверни сайтове стойностите са такива: комби=445л, седан=405л.Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
DUCATI Monster
Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеНе, но детска количка, триколка или други детски превозни средства ужасно трудно се превозват с това комби.
Ама па аз не возя всеки ден колички и триколки. Качавам редовно, няколко пъти на седмица ама се преживява, а и децата порастват. Ето на малкия вече спираме да носим количка с нас - той не седи в нея. Цялата работа беше има няма година и малко. Преживява се.
И все пак, ако някой много държи на такова удобство, както казва Мъри - си взема Вектра или Мондео комби, или някоя друга катафалка...
Бо, сравнението ти с джип с едно задвижващо колело не е коректно - все пак комбито върши работа. По скоро би трябвало да кажеш - джип, на който не можеш да сложиш зимни гумиAlfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Абе тука го обърнахте на искрено и личнота и аз да се включа
Аз съм влюбен в 159 SW! Има си дребни косури, но предимствата са много повече и в края на деня нищо друго няма значение освен това че искам да изляза пак навън само и само да покарам още малко 159-ката, и че ми е неудобно от мунивачите на улицата, че като сляза от колата се обръщам по 10 пъти да си я гледам.
На мен ми е достатъчно голям и багажника и мястото отзад и динамиката на 1.9 16V и музиката ме устройва и навигацията работи прилично, а пътното поведение е невероятно.Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98
Comment
-
Първоначално публикувано от Bodom Покажи съобщениеАбе тука го обърнахте на искрено и личнота и аз да се включа
Аз съм влюбен в 159 SW! Има си дребни косури, но предимствата са много повече и в края на деня нищо друго няма значение освен това че искам да изляза пак навън само и само да покарам още малко 159-ката, и че ми е неудобно от мунивачите на улицата, че като сляза от колата се обръщам по 10 пъти да си я гледам.
На мен ми е достатъчно голям и багажника и мястото отзад и динамиката на 1.9 16V и музиката ме устройва и навигацията работи прилично, а пътното поведение е невероятно.Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от Bodom Покажи съобщениеАбе тука го обърнахте на искрено и личнота и аз да се включа
На мен ми е достатъчно голям и багажника и мястото отзад и динамиката на 1.9 16V и музиката ме устройва и навигацията работи прилично, а пътното поведение е невероятно.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеПодкрепям ! Моето виждане е същото !sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеЕ нормално,ти си млад юзър още,па и се качваш от 145 на 159Лелеле, как ме мързи да ти вадя постове от тия заблудените от едно време, как еди какво 59ката и т.н.,а сега попрогледна.
В интерес на истината колата е средно трошлива италианка, с красив дизайн, която доставя кеф да и даваш газ по завой.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеЕ нормално,ти си млад юзър още,па и се качваш от 145 на 159Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98
Comment
-
И аз да се включа.За сега 59ката надхвърля очакванията ми.Мислих си,че ще е същия кошник с калпаво окачване като 156ФЛ и вс вътре ще пука и скърца,но съм приятно изненадан.За моторите няма да коментирам понеже 156цата беше с 1.9jtdm 16v и имах поглед на мултиджетките 159ката е по-голямото магаре 2.4ката и да факт е ,че е с по-скъпа подръжка,но ако видя зора има решение cars.bg,за сега го понасям,единствено след като е взех хвърлих повечко кинти да го обслужа и отремонтирам малки дреболий.Иначе окачването със сигурност е по-здраво от на 156.Возията и поведението на пътя е просто един път!Динамиката от нормална скорост до скорост за изпреварване се случва за едно премигване на очите даже не е нужно да връщам предавка на долу мотора е достатъчно гъвкав и в ниските обороти.Качеството на интериора е в пъти по-добро.Няма скърцания пукания дори и в минусовите околни температури.Единственно плафона ми тракаше,но благодарение на колега от форума го свалих и му натегнах крачетата и проблем вече няма.Често пътувам Бс- Вн и по завоите тази кола ме докарва до екстаз.Карал съм и бмв 3ка и А4 и мое мнение е че 159ката си заслужава повече.Единствения минус при 2.4 мотора е ,че хапва повече от колкото 1.9.,но и 200+ коня са си 200+....така,че за кефа цена няма.Относно багажника на седана си е достатъчно дълбок,проблема оставя в малкия просвет и по обемни багажи влизат трудно,но влязат ли веднъж място за тях има предостатъчно.И не се сурдете на автомобилите понеже сте нямали достатъчно кинти за читава кола и вместо да дадете над 10к сте дали 6к 7к за някоя базова модификация карана до скъсване с почти нулева подръжка.Евтиното винаги излиза скъпо!Last edited by vernibgs; d.m.y г., 09:29.
Comment
-
159-ката е доста прилична кола за класа си, но нека приемем, че има няколко големи минуса. Тясна е - разстоянието между предните и задните седалки е смешно. Ако си над 190 см колата е триместна. Респективно детско столче зад седалката на шофьора не може да се сложи, защото не се събира. Багажника е доста малък за комби, а високия ръб е безумен.
Сравнително здрава е - за почти 115 000 км съм правил веднъж окачването отпред от дясно и биалетки отзад. Рейката е пълен ташак - замина на 60 000 км. Харчи между 10 и 13 на 100 в София и между 5,5 и 8 извънградско в зависимост от стила на каране.
Частите са обидно скъпи.
Иначе пътното поведение е страхотно, двигателя е доста пъргав и е страшно красива.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Понеже много хвалите управлението на 159 в което не се съмнявам, но аз съм нямал възможност да карам такава извънградско. Тези, които са имали също Gtv да кажат мнение как се държат сравненени една с друга, понеже аз не съм карал кола с предно, която има по-добро управление от Gtv/Spider.Now: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
Comment